Salong Gula Villan ligger på andra våningen i Sköldska huset, även kallat Gula Villan. I en insynsfri och hemtrevlig miljö med anor från förr finner du ro under våra behandlingar. För närvarande är vi två som arbetar här.
Jag, Jeanette, som startat och driver salongen sedan 2006, arbetar som frisör med lång erfarenhet inom hårförlängning, ögonfransförlängning, övriga fransbehandlingar samt kosmetisk tatuering.
Du som går i giftastankar eller ska gå på bal eller fest kan få hjälp med hår och makeup. Givetvis gör vi en föregående konsultation för att bestämma frisyr och planera så det blir en stressfri upplevelse.

Sedan hösten 2019 har jag en ny kollega som driver sitt företag under samma tak - Alex, som är barberare.
Alex tar hand om herrklippningar och skägg och kan erbjuda en gammaldags rakning med kniv och varma handdukar, precis som förr.
Alex har en hund som vid väldigt enstaka tillfällen kanske kommer vara med på salongen, så säg till om du ogillar hundar eller är allergisk, så ser vi till att här är hundfritt när du kommer.
Vi har tidigare även nagelterapeut på salongen men har kommit till slutsatsen att vi avstår från det tills vidare, på grund av att nagelvård ofta innebär starka dofter.

Då frisörbehandlingar och produkter inte alltid är skonsamma för miljön, försöker vi göra så gott vi kan genom att använda ammoniakfri färg, sulfat- och parabenfria schampon, slingor med papper (ej folie) samt genom att källsortera våra sopor.

För ditt hårs välbefinnande använder jag olaplex i samtliga kemiska behandlingar.
Här kan du även få hjälp med att välja lämpliga hårvårdsprodukter, då jag har ett sortiment bestående av bl.a. L'anza, Olaplex, Nak, Matrix, Hempz.
Vårt mål för Salong Gula Villan är att skapa en trivsam miljö där du under samma tak kan få olika slags behandlingar. Hör du till dem som har svårt att finna en plats att känna dig trygg på eller känner att du inte gillar att sitta i ett skyltfönster kan detta vara platsen för dig.
För mig handlar det inte bara om att möta kundens önskemål och förväntningar, det handlar även om kemi - inte bara i produkterna utan också i mötet mellan människor.
Och, för dig som ska klippa dig: För oss är 1 cm=10 mm :)
Vi vill ge dig utrymme. Vi vill hjälpa dig att lyfta fram ditt vackraste!
Varmt välkommen hit - För vi gillar att bry oss.

Hem

Om mig - Jeanette
Jag är 50+ och startade Salong Gula Villan våren 2006. Dessförinnan hade jag förmånen att få arbeta på Corinne & Friends, där jag återfann mina kunskaper som legat i vila några år efter barn och andra livsprojekt.
Jag började min frisörkarriär som lärling på Yvonnes Hårsalong i Stockholm där jag under några års tid fick möjlighet att utveckla mig under ledning av Yvonne Hässelvall, som var en otrolig inspirationskälla och långt före sin tid.
2008 utbildade jag mig i Stockholm inom permanent makeup, och arbetar då främst med ögonbryn och eyeliner då jag tycker det är roligast.
Fransförlängning har jag arbetat med sedan starten - under en period gav jag även utbildningar inom fransförlängning men insåg att jag helt enkelt inte hinner med det också.
Hårförlängning är också ett område som ligger mig varmt om hjärtat då det kan förbättra känslan hos den som har tunnare eller kortare hår, eller som helt enkelt gillar snabba förändringar.
För mig är mötet med människan i kombination med kreativiteten i mitt yrke en stark drivkraft.
Jag gillar problemlösning, färg och form. Att göra att någon kan må lite bättre eller känna sig lite finare ligger mig varmt om hjärtat.
I salongen känns det viktigt att låta allt ta sin tid. Vissa kanske kallar mig tidsoptimist - och ja, jag är optimistisk och saker tar tid :)
Webbdesign:
Wanja Weinheimer
Wanjas Vardagsrum

www.wanjasvardagsrum.se