Kosmetisk tatuering -
                  ögonbryn och eyeliner - Salong Gula Villan i Halmstad


Friheten att inte behöva bära makeup och ändå ha ett fräscht utseende är inte alla förunnat, men med kosmetisk tatuering blir det möjligt. Kosmetisk tatuering är en form av lite ytligare tatuering. Färgerna som används är givetvis allergitestade och specialgjorda för kosmetisk tatuering. Pigmenten är till största delen syntetiska men i några av färgerna ingår organiska pigment från mineralriket. Färgpigmenten är mindre än traditionell tatueringsfärg och därmed rensas de ut ur kroppen över iden genom lymfsystemets rening. Detta gör att tatueringen bleknar och försvinner inom loppet av några år. Anledningen till att det är bra att det försvinner, är givetvis att ditt ansikte förändras. Allt har en tendens att falla neråt och du kanske i mogen ålder kan behöva lite mer lyft av formen än vad som är lämpligt när du är yngre och har stramare hud.

För mig själv har mina ögonbryn varit ett dilemma, jag har få hårstrån och därför måste jag fylla i med penna. Just ögonbrynen är ju viktiga för ansiktets inramning.
Många har plockat sina bryn så mycket att det inte blir någon återväxt, andra får sämre växt med åldern. En del har aldrig haft ordentliga bryn. Det speciella med min teknik är att jag tatuerar små stråliknande linjer så brynet ser lite mjukare och mer äkta ut. Man kan fylla i där det saknas strån eller forma om brynet, kanske lyfta bågen en aning eller rikta om en alltför nedåtgående form.
Det går även att bygga upp ett helt nytt bryn för dig som inte har några strån alls.

Eyeliner är ett sätt att få en lite piggare blick, man kan tatuera en tunn linje precis i fransraden och därigenom få en intensivare blick utan att se sminkad ut.
En del väljer kanske att göra en mer markerad linje men då ser man alltid sminkad ut. Det är ju en smaksak.
Om man väljer at tatuera bara upptill eller runt ögat, beror på vad som ser bäst ut för just dig. Är du osäker väljer jag att tatuera bara övre ögonlocken vid första tillfället och så kan du känna dig för fram till det är dags för återbesök - då kan du välja att göra nedtill också.

Om det gör ont?Ja! Det känns lite som skrapsår på knäna, om du minns känslan när man var liten och ramlade. Lite brännande och obehaglig, men efter c:a 10-15 minuter har bedövningsdropparna verkat och du känner av smärtan mycket mindre, ibland inte alls. Många av mina kunder ligger och somnar till, och i efterhand är det ingen som tycker det var värre än de trott innan utan snarare tvärtom.
Läkningsprocessen tar upp till 10 dagar och under den tiden ska man inte vistas i direkt solljus. Du får med dig en antiseptisk salva som skall appliceras morgon och kväll under läkningstiden.
Om smärtan tilltar när bedövningen släppt brukar det hjälpa med t.ex. Panodil.
Vanligtvis är du svullen den första dagen. Det kan kännas skönt att lägga kalla kompresser mot för att få ner svullnaden snabbt.
De flesta tatueringar kräver ett återbesök efter c:a en månad, detta ingår i priset. I vissa fall är behövs det ytterligare en refill innan färgen sätter sig. Den slutliga nyansen kommer att framträda efter läkningstiden.
En kosmetisk tatuering börjar med att du bokar en tid för kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina förutsättningar och vilka lösningar som fungerar just för dig. Givetvis finns möjligheten att sitta avskilt för ett sådant möte. Känner du efter konsultationen att detta är något för dig så bokar vi in en tid. Behandlingen sker här på salongen i avskilt rum.
Lokalen är godkänd för kosmetisk tatuering, jag är diplomerad inom kosmetisk tatuering
och arbetar endast med engångsmaterial för att säkerställa en god hygien.
Pris efter konsultation.
Hem