Hair Support -
         Återuppbyggande & främjar nytillväxt

 

Många lider av problem med tunt hår, håravfall, obalans i hårbotten, alopecia osv.

Det finns tyvärr ingen standardlösning på dessa problem.
Ibland kan man genom olika behandlingar främja hårtillväxten och få ett friskare tjockare hår. Ibland kanske man får välja en produkt som ger intrycket av ett tätare hår. I vissa fall kan utfyllnad med extensions vara en väg till inte bara längre utan även fylligare hår.

Jag har valt att arbeta med lite olika lösningar.
Klicka vidare på länkarna för ytterligare info.

 

Toppik - Gör håravfallet mindre
         synligt


Alla människor tappar hår - problemet är när det inte växer ut igen.

En människa har mellan 90 000 och 180 000 hårsäckar i hårbotten. Ett hårstrå växer 1 cm per månad, och normalt tappar du cirka 100-150 hårstrån om dagen. Det har dock ingen betydelse för mängden hår på huvudet eftersom hårstrået i samma stund ersätts av ett nytt som redan börjat växa. Men på grund av till exempel ålder, kön, ärftlighet eller medicinering kan du börja tappa fler hårstrån än normalt eller få problem med återväxten. Och även om vissa upplever det som helt naturligt att bli tunnhårig eller flintskallig, finns det många som känner obehag.
Oavsett vilket kan onaturligt håravfall påverka dig, både till kropp och själ.

Det finns ett antal olika anledningar till varför man börjar att tappa håret och de flesta är helt naturliga. När man blir äldre minskar hårproduktionen hos alla människor. Andra orsaker kan vara övergående, som t.ex. håravfall vid behandling av cancersjukdomar.
Här nedan kan du läsa om några av de vanligaste skälen till varför man börjar tappa sitt hår.

Ärftlighet
Den absolut vanligaste anledningen till håravfall är ärftlighet. Om någon av dina föräldrar har drabbats av håravfall är sannolikheten stor att du har ärvt dessa anlag.

Kön
Män drabbas oftare av håravfall än kvinnor. Manligt håravfall drabbar c:a 40% av alla män i 40-årsåldern och 50% av de som är i 50-årsåldern. Hos vissa män börjar det redan i 20-årsåldern. Man tror att anledningen till att män drabbas oftare än kvinnor är att många män har en ökad känslighet i hårbotten för dihydrotestosteron (DHT) vilket är en orsak till manligt håravfall. DHT gör att hårsäckarna, i vilka håret bildas, krymper hos den som har manligt håravfall. Detta medför att hårstråna blir tunnare.

Alopecia
Alopecia är en sjukdom som orsakar håravfall. Det finns ett antal varianter av Alopecia bl a Alopecia areata, Alopecia totalis och Alopecia universalis. Alopecia areata innebär fläckvis håravfall, var det än förekommer på kroppen, Alopecia totalis innebär att en person förlorar allt sitt huvudhår och Alopecia universalis innebär att man förlorar all kroppsbehåring.
Alopecia areata, som är den vanligaste varianten, uppstår inledningsvis som en eller flera kala fläckar av en femkronas storlek som sedan kan växa sig stora på några veckor upp till ett par månader. I vissa fall förändras inte fläcken och i andra fall försvinner den igen för att sedan uppstå på nytt. De flesta, (uppskattningsvis 90%), kommer inte att förlora allt sitt hår utan har perioder av fläckvis hårlöshet. I Sverige räknar man med att cirka 150.000 personer lider av Alopecia areata. Forskare och läkare vet inte ännu vad som orsakar Alopecia men en teori är att det är en lokal immunologisk reaktion mot hårsäckarna.

Cellgiftsbehandling
Idag botas de flesta cancerformer tack vare välutvecklade och effektiva cellgifter. Cellgifterna angriper snabbväxande celler, vilket tyvärr innebär att de även påverkar de celler som står för hårproduktionen. Denna bieffekt är dock oftast övergående och en kort tid efter avslutad behandling börjar håret växa igen.

Andra orsaker
I samband med en rejäl infektion, ibland efter stor psykisk anspänning och mycket ofta i samband med graviditet ses diffust håravfall cirka 3-6 månader senare. Denna typ av håravfall beror på att många hårsäckar går in i vilofas samtidigt och då fäller sina strån. Denna typ av håravfall kan bli väldigt uttalad men håret kommer alltid tillbaka.
Andra orsaker kan vara sköldkörtelrubbning eller blodbrist.

Hem

Webbdesign:
Wanja Weinheimer
Wanjas Vardagsrum